Të Harruarit

Filmi nxjerr në dritë, për herë të parë, holokaustin e Hebrenjve Jugosllavë. Holokausti jugosllav rezultoi në vrasjen e 85% të anëtarëve të komunitetit të tij të lavdishëm hebre, të cilët nuk pësuan asnjë formë diskriminimi. Stella, protagonistja e filmit, një e re izraelite e lindur në Jugosllavi hulumton natyrën e shfarosjes së hebrenjve në secilin rajon, pjesën që luajtën gjermanët dhe pjesën e luajtur nga kombësi të ndryshme në Jugosllavi. Paralelisht, Stella po eksploron se cili ishte fati i gjyshit të saj të madh musliman i cili shpëtoi hebrenj gjatë luftës dhe për këtë arsye u emërua si një johebre i drejtë. Udhëtimi kryqëzon të gjitha provincat e Jugosllavisë, me rrugën e treguar në animacion në hartën Jugosllave për t'i dhënë shikuesit orientim. Stella, ndërsa shkruante një blog mbi zbulimet e saj të udhëtimit, takohet me historianë të kësaj periudhe, të cilët i thonë asaj se kërkimi në lidhje me detajet e kësajj shfarosje dhe numri i hebrenjve të vrarë është ende në vazhdim. Kamera përparon përgjatë një shtegu të vendosur në gjurmët e hebrenjve që u çuan drejt vdekjes së tyre dhe filmon vendet e vrasjeve ku Stella dëgjon histori personale të treguara nga të mbijetuarit. Pamja e bukur e Jugosllavisë ofron një kontrast dramatik me veprat e tmerrshme të kryera mbi tokën e saj.

Ndaje në
Ndaje në
Ndaje në
Ndaje në

SHIHNI Të Harruarit

Shihni më shumë

sq

eBileta falas

kërkohet për të parë dhe ruajtur filmat

The Forgotten Ones Trailer